gaming pc

Gaming pc: zelf bouwen of laten bouwen?

De hardcore gamer zal je altijd aanraden een computer zelf te bouwen. En uiteraard, als jij jouw gaming pc wil opbouwen uit zeer specifieke componenten en daar alle vrijheid in wil hebben, dan kun je wellicht beter zelf gaan bouwen. Dan heb je alle vrijheid en kun je ook per onderdeel een duurdere of goedkopere variant proberen te zoeken. Maar er is ook een andere optie.

gaming pc

Gaming pc laten samenstellen

Het idee dat je een pc zelf moet bouwen als gamer stamt nog uit de tijd dat er op de markt alleen standaard pc’s verkrijgbaar waren waar je weinig tot niet aan kunt sleutelen. Die pc’s werden niet gemaakt voor of door gamers. Dat is echter verleden tijd. Er zijn nu bedrijven waar jij je pc kunt (laten) samenstellen, en zij zorgen voor de rest. 

Soort gebruik

gaming pc

Wanneer je zelf een gaming pc gaat bouwen, ben je al snel geneigd de beste onderdelen erin te stoppen die je kunt vinden. Je speurt het internet af naar de scherpste prijzen voor die onderdelen. Dat kost allemaal tijd, zeker als je dit voor het eerst doet. 

Bovendien is het niet altijd de juiste keuze om voor het beste van het beste te gaan. Gaming in WQHD is hartstikke tof maar als jij je tijd voornamelijk spendeert een old school games dan is dit nogal overbodig. 4K is ook hartstikke tof, maar heb jij dat wel nodig? Laat je adviseren door een gespecialiseerd bedrijf in je keuze indien nodig.