vakantiebestemmingen

De mooiste maar niet bekende vakantiebestemmingen

Een vakantiebestemming is het land of de stad waar je tijdens je vakantie verblijft. Dit kan bijvoorbeeld een stad zijn in je eigen land of een stad of provincie in het buitenland. Er zijn een aantal populaire vakantiebestemmingen die elk jaar weer terugkomen, bijvoorbeeld Barcelona, Kreta en Valencia. Echter zijn er ook prachtige plekjes op deze wereld die onbekend zijn voor de meeste Nederlanders, terwijl dit een erg mooie vakantiebestemming zou kunnen zijn.

vakantiebestemmingen

Azoren

De Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan die samen een regio van Portugal vormen. De archipel bestaat uit negen bewoonde en acht onbewoonde eilanden met een totale oppervlakte van 2.247 vierkante kilometer. Als mensen naar Portugal op vakantie gaan, is het vaak naar Lissabon of Albufeira, terwijl er veel meer te zien is. De natuur van deze eilanden is adembenemend. het heeft kraters met meren, vulkanen en steile kliffen. Het water zit vol met walvissen en dit is erg aantrekkelijk voor toeristen. Het eiland Faial behoort tot de Centrale Azoren. Dit eiland is bekend vanwege de jachthaven van Horta waar je uitzicht op de vulkaan Pico kan hebben. 

Perast

Perast is een oude stad bij de Baai van Kotor in Montenegro. Het ligt in het zuiden van de stad Risan en in het noordwesten van de stad Kotor. De stad heeft ongeveer 350 tot 400 inwoners. Perast is een unieke plaats dan op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tegenover Parast zijn twee kleine eilanden te vinden. Het eiland Gospa od Skrpjela is hier een van en dit is een kunstmatig eiland dat gebouwd is op een rots midden in de zee. Belangrijke bezienswaardigheden van Perast zijn de St. Nicolaaskerk die met zijn 55 meter hoge klokkentoren het stadsbeeld van Perast. Ook is het stadsmuseum zeker de moeite waard om er te gaan kijken.