Goud verkopen

Goud verkopen in 2020

Dit jaar is in veel opzichten anders dan andere jaren. We hebben te maken met een wereldwijde crisis, waarvan we niet zeker zijn hoe die af zal lopen. Veel mensen verliezen hun banen, de economie krijgt een flinke klap, en in de praktijk kunnen we steeds moeilijker de deur uit. Deze veranderingen, ook al zijn de hopelijk van tijdelijke aard, hebben veel impact op ons dagelijks leven, en daarmee ook op de manier hoe er gehandeld wordt. In de goudhandel hebben die veranderingen invloed op een aantal belangrijke factoren van de handel, in positieve maar ook in negatieve zin. Hieronder gaan we in op de positieve en negatieve effecten die de maatschappelijke veranderingen in 2020 hebben op de handel in goud. We beginnen met de positieve effecten, en eindigen met de negatieve effecten. Wil jij je goud verkopen, en ben je op zoek naar de beste manier om dat te doen? Lees dan dit artikel, en wees goed voorbereid op de rest van deze bizarre crisistijd.

Positieve effecten op goud verkopen

Er zijn drie enorme positieve effecten te onderscheiden door de veranderingen die plaatsvinden dit jaar: de goudprijzen stijgen harder dan ooit, de aangeboden handelsprijzen stijgen ook door terughoudendheid van andere verkopers, en een andere enorme plus is dat de betrouwbare handelaren tegenwoordig makkelijker te herkennen zijn. Zo weet je veel sneller met welke partij je in zee moet gaan, en dat zul je merken aan de prijs die je aangeboden wordt.

Goud verkopen

●     Stijgende goudprijs

De goudprijs is altijd stabiel geweest, en er is in de afgelopen eeuw een enorme stijgende lijn te zien. Omdat er in de afgelopen jaren door deze stijging een grote toename is geweest van vraag en aanbod, is die groei extra kracht bijgezet. En daar pluk jij nu de vruchten van.

●     Minder aanbod, hogere prijzen

Ondanks deze prijsstijging, zijn er veel – met name particuliere – verkopers en eigenaren van goud die dit jaar wat meer afwachtend zijn dan anders. Dat kan te maken hebben met teruglopende orders in hun bedrijf, en de angst die ontstaan is door de onzekere tijd waarin we zitten. Maar het voordeel is, dat door deze afwachtende houding, het algehele aanbod vermindert, en daarmee stijgt de handelsprijs die je aangeboden krijgt (bovenop de actuele goudprijs uiteraard).

●     Goede handelaren sneller te herkennen

Wegens het feit dat een groot deel van dit jaar veel particulieren en bedrijven genoodzaakt zijn om vanuit huis te werken, is er een ‘booming’ online industrie ontstaan. Nog nooit zijn er zoveel kleine online bedrijfjes en webshops bijgekomen als dit jaar. Het nadeel hiervan is dat je online door de bomen soms het bos niet meer ziet, maar dit komt met een groot voordeel: de traditionele, betrouwbare juweliers en goudhandelaren zijn nog steeds open, en hun websites zijn nu makkelijker te herkennen dan ooit. Deze bedrijven zijn enerzijds te herkennen omdat veel professionele aanbieders van goud sieraden verkopen en die ook als zodanig op hun websites hebben staan. En anderzijds omdat ze simpelweg vaak geen schreeuwerige, snel uit de grond gestampte websites hebben en niet stunten met spotprijzen.

Goud verkopen

Goud verkopen in 2020: de negatieve effecten

●     Snelle handelaren gebruiken angst

Zoals in elke crisis, zijn er ook nu opportunisten die denken snel een slaatje te slaan uit de situatie waarin we zitten. Zo schieten de malafide bedrijfjes als paddestoelen uit de grond. Veel van deze bedrijven gebruiken de angst en onzekerheid die er heerst om snel rijk te worden. Je kunt ze hier ook aan herkennen: een betrouwbare handelaar zal immers nooit zelf beginnen over emotionele redenen om jouw kostbare goud te verkopen.

●     Online verkoop – onbetrouwbaar

We noemden net een positieve bijkomstigheid van de groeiende hoeveelheid online bedrijfjes en webshops, maar deze opkomst heeft ook een negatief bijeffect. Je wordt op internet namelijk doodgegooid met handelaren en bedrijven die met een lage goudprijs en opvallende websites reclame maken, om jou naar ze toe te lokken. Het feit dat ze dit überhaupt doen, is genoeg informatie. Een integere verkoper zou zich hier namelijk niet toe laten verleiden, omdat hij die ‘goedkope’ handelswijzen vaak niet nodig heeft. De toename aan malafide aanbieders blijft natuurlijk wel een groot nadeel aan de tijd waarin we leven, vooral voor de mensen die net iets te goedgelovig zijn. Denk altijd: lijkt het te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.

●     Je laten leiden door angst

Het grootste negatieve effect van de wereldwijde veranderingen in 2020 is dit laatste punt: mensen laten zich te snel leiden door angst en onzekerheid. En hoe begrijpelijk dat misschien ook is, het heeft een hoop handelaars en bedrijven in de loop der eeuwen de kop gekost. Hou je hoofd koel, te allen tijde. Er zijn online grafieken te vinden die de goudprijs in de afgelopen eeuw weergeven: naast de structurele stijging van deze prijs, kunnen we op enkele plekken een minuscule afname waarnemen. En deze kwam niet door het goud zelf, maar door de angst die veroorzaakt was door externe, omliggende factoren. Wil je slim goud verkopen, met een goede winst? Maak dan juist gebruik van de terughoudendheid die heerst op dit moment, door in te spelen op de relatief lage prijs.

We hopen je goed geïnformeerd te hebben over de veranderingen in de wereld, en hoe die effect kunnen hebben op de goudhandel. Jouw goud verkopen in 2020 is enorm aan te raden. Heb je vragen, of wil je contact opnemen met een expert? Kijk dan even op de website van https://contant-inkoop-goud.nl.